DR. Katarina Segers - Home
DR. Katarina Segers - Profiel
DR. Katarina Segers - Behandelingen
DR. Katarina Segers - Contact
DR. Katarina Segers - Gelaats behandeling
DR. Katarina Segers - Behandeling borsten
DR. Katarina Segers - Lichaams behandeling
DR. Katarina Segers - Behandeling handen
DR. Katarina Segers - Litteken behandeling
Carpal tunnel release

Een Carpal tunnel is in wezen een beknelling van de middelste zenuw (nervus medianus) ter hoogte van de pols. Via een kleine incisie ter hoogte van de pols wordt het dak van de carpale tunnel doorgesneden.
De ingreep gebeurt onder lokale verdoving in dagopname.
Ziekte van Dupuytren

Hierbij heeft de patiënt last van harde knobbels of strengen in de handpalm. Afhankelijk van de aard en de ernst van de symptomen worden kleine insnijdingen in de strengen gemaakt. Bij ernstige gevallen wordt het aangetast weefsel volledig verwijderd.
Afhankelijk van de uitgebreidheid wordt de ingreep onder plaatselijke of volledige verdoving uitgevoerd in dagopname. De hechtingen worden na een tweetal weken verwijderd.
Na de ingreep wordt een gipsspalk aangelegd.
Knipvinger of springvinger of triggervinger

Bij deze aandoening ontstaat er een blokkage in de vinger door een verdikking in de pees of een te strak ligamentje over de peesschede. Soms gebeurt dit door beide factoren samen.
De ingreep behelst in wezen dat via een kleine incisie de peesschede wordt geopend. Deze ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving in dagopname. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd.
Design en Development by White Rabbit Productions | Sitemap